A Google 2023 októberi spam frissítése

Google: Itt a 2023 októberi spam frissítés

A Google egy új algoritmusfrissítést vezetett be, amelynek célja a keresőtalálati oldalakon megjelenő spam tartalmak csökkentése, méghozzá világszerte.

A 2023 októberi spam frissítés az elrejtett, feltört, automatikusan generált, illetve máshonnan átvett spam tartalmakat célozza meg a török, kínai, vietnámi, indonéz, hindi és egyéb nyelvű találati oldalakon is.

A Google szerint a frissítés válasz azon felhasználók visszajelzéseire, akik nagyobb mennyiségű spam jellegű találatra lettek figyelmesek saját nyelvük használatakor.

A Google tehát ezeket a találatokat igyekszik háttérbe szorítani, hogy releváns, értékes tartalmakat biztosíthasson felhasználóinak.

Google spam frissítés 2023 október

Tudnivalók a Google spam frissítéseiről

A Google automatizált spamszűrő rendszerekkel és emberi ellenőrökkel igyekszik azonosítani és lefokozni azokat az oldalakat, amelyek sértik az irányelveit.

Az egyik ilyen automata rendszer a SpamBrain, amely AI és gépi tanulás segítségével képes egyre hatékonyabban felismerni az új spam taktikákat.

A Google állítása szerint rendszeresen ad ki ilyen frissítéseket, hogy egy lépéssel a spam trendek előtt maradhasson, és továbbra is jó minőségű találatokat kínálhasson felhasználóinak.

Ha webhelyedet is érintette a legújabb spam frissítés, akkor a Google azt javasolja, hogy nézd át alaposan az irányelveit és győződj meg róla, hogy webhelyed tartalmai igazodjanak hozzájuk.

 

Szóval mit tekint spamnek a Google?

A Google a spam irányelveiben foglalja össze, hogy miket tekint kerülendő tartalmaknak. Íme a dokumentum legfontosabb pontjai – spamnek vagy megtévesztőnek számítanak a következők:

  • Rejtett szövegek vagy hivatkozások, amelyeket csak a keresőmotorok látnak, de a felhasználók nem.
  • Zavaró, figyelemelterelő hirdetésekkel teli oldalak, amelyek elrontják a felhasználói élményt.
  • Nagy mennyiségű, engedély nélkül átvett tartalmak.
  • Pénzszerzésre fókuszáló partneroldalak, amelyek rossz felhasználói élményt kínálnak.
  • Automatikusan létrehozott tartalmak, amelyek semmilyen hozzáadott értéket nem kínálnak a felhasználóknak.

Szintén spamnek számít a Google részéről, ha egy webhely eltakarást, trükkös átirányításokat vagy kapuoldalakat használ. Összességében minden kerülendő, ami a keresőmotorok algoritmusait próbálja átverni.

A Google továbbá az olyan megtévesztő kereskedelmi szokásoktól is óva inti a webmestereket, mint a hamis állítások, illetve a termékek vagy szolgáltatások valótlan ábrázolása.

Egy jó webhely őszinte, jószándékú, átlátszó felhasználói élményt kínálnak. Az ilyen webhelyeknek nem kell tartaniuk a spam frissítésektől.

 

Mire lehet számítani?

A 2023 októberi spam frissítés bevezetése heteket is igénybe vehet. A Google eközben arra kéri a kereső felhasználókat, hogy küldjenek további visszajelzéseket a spamjelentő eszköz segítségével.

Gyakori kérdések

SEO hírek, újdonságok

Keresőoptimalizálás cikkek SEO szakembereinktől, saját kutatásunk, gyakorlati tapasztalataink és külföldi irodalom alapján. 

További bejegyzések