Íme az új Google Search Console Felfedezés jelentés!

Új Search Console jelentés: nézd meg, hogyan teljesít webhelyed a Google Felfedezésben!

2019 április 10-én a Google bejelentette a Webmaster Central Blogon, hogy egy új jelentéssel bővült a Search Console eszköz, amely megmutatja, hogy webhelyed hogyan teljesít a Google alkalmazás „Felfedezés” fülében.

Íme az új Google Search Console Felfedezés jelentés!

A Google a következőt írta a frissítésről:

A népszerű Felfedezés funkció lehetőséget nyújt a felhasználók számára, hogy naprakészek maradjanak kedvenc témáikkal kapcsolatban még akkor is, ha éppen nem keresgélnek. Hogy a kiadók és webhelyek betekintést nyerhessenek Felfedezésből érkező forgalmukba, egy új jelentéssel bővítettük a Google Search Console-t, amelyben releváns statisztikák láthatók, és olyan kérdéseket segít megválaszolni, mint:

Milyen gyakran jelenik meg webhelyem a felhasználók Felfedezés fülén? Mekkora a forgalmam?

Mely tartalmak teljesítenek jól a Felfedezésben?

Hogyan teljesítenek tartalmaim a Felfedezésben a hagyományos keresőtalálatokhoz képest?

 

Mi az a Felfedezés?

Aki nem használja sűrűn okostelefonja Google alkalmazását, az talán még nem is találkozott ezzel a hasznos funkcióval. Mint azt a Google is megemlíti a blogbejegyzésben, a Felfedezés lehetővé teszi, hogy a felhasználók akkor is láthassák a számukra releváns híreket, ha aktívan nem is keresgélnek aktívan az alkalmazásban.

 

A Felfedezés funkció a Google alkalmazás első, baloldali füle, amelyet egy csillag jelöl (és alá is van írva, hogy „Felfedezés”), illetve a Google Pixel telefonokban alapvető beépített funkcióként is működik.

 

A Google szerint a Felfedezés használata jelentősen nőtt 2017-es bemutatása óta, és ma már havonta több mint 800 millió felhasználó talál új, érdekes témákat és információkat, cikkek, videók és más tartalomtípusok formájában.

 

A Felfedezés funkció lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy saját témákat kövessenek (illetve hogy mikből szeretnének kevesebbet látni), vagy a Google-ra is rábízhatják a tartalmak kiválogatását. Fontos megjegyezni – és ezt a Google is megemlíti – hogy a Felfedezés nem feltétlenül csak az újdonságokat emeli ki – ha valami népszerű akkor a megjelenési dátumtól függetlenül felbukkanhat a többi megjelenített tartalom között.

 

Felfedezés a Search Console-ban

A Google külön megemlítette a bejelentésben, hogy az új jelentés csak akkor jelenik meg a Search Console felületén, ha az adott webhely „jelentőségteljes” láthatóságot szerzett a Felfedezés fülön. Mivel egy új funkcióról van szó, ezért az adatokat legkorábban 2019 márciusáig lehet majd visszanézni.

SEO hírek, újdonságok

Keresőoptimalizálás cikkek SEO szakembereinktől, saját kutatásunk, gyakorlati tapasztalataink és külföldi irodalom alapján. 

További bejegyzések