étterem marketing seo; étterem marketing; étterem seo; keresőoptimalizálás tippek

Ezek a legjobb étterem marketing SEO tippek az online jelenléted fokozásához

Tudtad, hogy az Egyesült Államokban becslések szerint 236 millió ember használja a keresőmotorokat, hogy eldöntse, hol szeretne enni és vásárolni? Hazánkban is egyértelműen már ez az első, amihez nyúlnak az emberek egy étteremválasztás előtt. Ez egy megdöbbentő statisztika, és nagyszerű hír a te éttermednek – ha tudod, hogyan használd az éttermi keresőoptimalizálást, hogy segíts vele az embereknek megtalálni téged.

Étterem SEO

Mi az a keresőoptimalizálás (SEO)?

A keresőoptimalizálás egy digitális marketing technika, amely segít, hogy webhelyed jobban látható legyen az online keresési eredmények között. Hatékony seo technikák használatával a cél az, hogy vállalkozása megjelenjen az első keresőmotor eredményoldalán (SERP), amely akkor jelenik meg, amikor valaki az általad nyújtott kulcsszavakra vagy szolgáltatásokra keres. Ez növeli vállalkozásod online láthatóságát, és valószínűbb, hogy a potenciális ügyfelek megtalálnak téged.   
Alapvetően a keresőmotorok, például a Google, botok segítségével gyűjtenek információkat különböző webhelyekről. Ezek a webhelyek ezután indexbe kerülnek, és olyan algoritmusok segítségével elemzik, amelyek meghatározzák, hogy a webhelyek milyen sorrendben jelenjenek meg a keresési eredmények között különböző lekérdezések esetén.
A keresőmotorok által a webhelyek rangsorolásához használt kritériumok közé tartozik, hogy mennyire informatívak, mennyire jól strukturáltak, és milyen gyakran hivatkoznak rájuk más webhelyek. A keresőmotorok megvizsgálják a weboldalaid által használt kulcsszavakat vagy kulcsszókifejezéseket is, hogy kiderüljön, egyeznek-e az emberek által a keresőmotorokba beírt szavakkal és kifejezésekkel. A mobilbarát weboldal is fontos, hiszen egyre többen keresnek weboldalakat okostelefonjukon.

 

Hogyan segítheti vállalkozásodat az étterem marketing SEO?

Ha figyelembe vesszük a statisztikát, hogy az étterem keresők akár 77%-a is megnézi egy étterem webhelyét, mielőtt felkeresné, az étterem marketing SEO létfontosságú: a webhelyed könnyen megtalálható kell, hogy legyen az online keresések során. Ha webhelyedet a keresőmotorokhoz szeretnéd optimalizálni, tartsd szem előtt az alábbi tippeket.

 

Tájékoztató tartalmat kínálsz

Győződj meg arról, hogy éttermed webhelye olyan tartalmat és értéket biztosít, amelyet a keresőmotorok és a potenciális ügyfelek keresnek. Ez a következő témák kiemelését jelenti:

 

•    Éttermed márkatörténete: Ha vállalkozásod egy családi étterem, amely évtizedek óta működik, ezt ki kell hangsúlyozni. Ha büszke vagy arra, hogy kizárólag bio összetevőket használsz, írd le, hogyan szerzed be ezeket. A márkatörténeted nagy értékesítési pont a vállalkozásod számára, ezért ügyelj arra, hogy tartalmad kiemelje azt, ami különlegessé tesz téged.
•    Hely, nyitvatartási idő és elérhetőségi adatok: A vásárlóknak könnyen meg kell találniuk a címedet, nyitvatartási idődet és telefonszámodat, ezért ügyelj arra, hogy ez az információ jól láthatóan megjelenjen a kezdőlapodon. 
•    A menü: Győződj meg arról, hogy a menü egy oldalon legyen, hogy könnyebben eligazodjanak rajta az ügyfelek. A menü nem lehet PDF formátumú, mivel a PDF szöveget a keresőrobotok nem tudják elolvasni, és mobileszközökön nehezebb megjeleníteni.
•    Foglalási utasítások: Az ügyfelek nagyra értékelik, ha közvetlenül a webhelyeden foglalhatnak. Tedd ezt olyasmivé, amit mobileszközükön egyetlen kattintással is megtehetnek.
•    Online rendelés: Azok az emberek, akik online rendelnek egy étteremből, valószínűleg újra visszatérnek abba az étterembe később. Ahogy a rendelés egyre gyakoribbá válik, kulcsfontosságú, hogy webhelyeden legyen online rendelési alkalmazás.
•    Feliratkozás e-mail hírlevélre: A hírlevél lehetővé teszi, hogy rendszeresen kapcsolatba léphess ügyfeleiddel azáltal, hogy különleges eseményekről vagy új ételekről tájékoztatod őket. A hatékony e-mail listára való feliratkozás könnyen elérhető mobileszközökön keresztül, és arra ösztönzi az ügyfeleket, hogy megadják e-mail címüket (például kedvezményt kapnak az első rendelésükből). 

 

Keresésre optimalizált étterem weboldal tervezése

Az éttermi seo hatékony és költséghatékony módja annak, hogy növeld online jelenlétedet, és több potenciális ügyfelet irányítson vállalkozásodhoz. Azáltal, hogy biztosítod az ügyfeleid által keresett tartalmat, naprakészen tartod üzleted adatait sokkal könnyebben megtalálhatják az éttermedet a potenciális ügyfelek ezrei. 

SEO hírek, újdonságok

Keresőoptimalizálás cikkek SEO szakembereinktől, saját kutatásunk, gyakorlati tapasztalataink és külföldi irodalom alapján. 

További bejegyzések