Vedd saját kezedbe Google Tudáspaneled szerkesztését!

Így szerezhetsz szerkesztői jogot saját Tudáspaneledhez

A Tudáspanel mára már a keresőtalálati oldalak egyik leggyakrabban megjelenő elemévé vált. Ez az a jobb oldalon megjelenő felület, ami különféle hasznos információkat sorol fel az éppen keresett entitásról – legyen az egy személy, egy márka, vagy lényegében bármi más, amihez a Google adatokat tud összegyűjteni az internetről. A Tudáspanel nem összetévesztendő a Google Cégem adatlapokkal!

Vedd saját kezedbe Google Tudáspaneled szerkesztését!

Mivel a Tudáspanel egy meglehetősen feltűnő, kiemelt pozíciót képvisel a találati oldalakon, a seo szakemberek már rég óta igyekeznek „bejutni” ide, és sokan mindent megtesznek azért, hogy a Tudáspanelen megfelelő információk jelenjenek meg ügyfeleikről.

 

Nos, a fáradozásoknak ezennel vége, ugyanis a Google már lehetővé teszi, hogy gyakorlatilag bárki igazolhassa, hogy róla szól az egy adott Tudáspanel felett, és ezzel szerkesztési jogokat szerezzen ahhoz (tehát megadhassa, hogy mi jelenik meg ott róla, márkájáról, ügyfeléről, stb.)

 

Minderre azért volt szükség, mert a Google a Tudáspanelt különféle, internetről összeszedett információk alapján állítja össze (ezért próbáltak optimalizálni rá a seo szakemberek is), és ezek természetesen nem mindig pontosak, vagy éppen előnyösek az adott entitásra nézve. Ez hátrány annak is, akiről/amiről a panel szól, és persze a felhasználóknak is, hiszen a Google nem feltétlenül egy olyan képet fest az adott entitásról, ami fedi a valóságot. Ez különösen a mai álhírekkel teli világban jelent súlyos problémát.

 

A Google tehát úgy határozott, hogy ha valaki igazolni tudja, hogy az adott Tudáspanel róla/cégéről/stb. szól, akkor onnantól az az illető szabadon szerkesztheti azt. A Google a következőt írja a Tudáspanel igazolásáról:

„Gondoskodhat arról, hogy közönsége a lehető legpontosabb, leghitelesebb és legérdekesebb információkat tudja meg Önről. Kezdeményezheti a Google Keresésben megjelenő információk, így a képek, a statisztikák és egyéb tények módosítását.”

 

Amennyiben egy Tudáspanelt senki SEM igazolt még, az alábbi gomb jelenik meg alatta:

 

A nagyobb cégek már mind saját kezükbe vették Tudáspaneljeik szerkesztését, szóval itt az ideje, hogy te is elvégezd az ehhez szükséges lépéseket!

 

Hogyan igazold saját Tudáspaneledet

Ez a folyamat végtelenül egyszerű, és percek alatt elvégezhető:

1. Először is keress rá arra az entitásra, aminek a Tudáspaneljéhez szerkesztési jogokat szeretnél kapni.

2. Kattints a „Tudáspanel igazolása” gombra a panel alatt.

3. Ez után a Google „Erősítse meg jelenlétét a Google-on” landing oldalára kerülsz át. Kattints a kék „Ellenőrzés indítása” gombra.

4. Ekkor egy lista jelenik majd meg, ahol különböző lehetőségeket látsz majd arra, hogy hogyan igazolhatod, hogy valóban a rólad/márkádról/stb. szól az adott panel. Itt általában a YouTube, a Twitter, és a Search Console közül választhatsz. Válassz egyet, és jelentkezz be az adott fiókkal, hogy véglegesítsd az igazolást.

 

Ha mindez megvan, a Tudáspanel alól eltűnik a „Tudáspanel igazolása” gomb (habár lehet, hogy a Google-nak szüksége lesz egy kis időre, hogy frissítse a változtatásokat).

 

Ezzel lényegében kész is vagy – innentől kezdve szerkesztési joggal rendelkezel saját Tudáspaneled felett, és érdemes azonnal át is nézni az összes mezőt, hogy mindenütt valós, hiteles, naprakész információk jelenjenek meg!

SEO hírek, újdonságok

Keresőoptimalizálás cikkek SEO szakembereinktől, saját kutatásunk, gyakorlati tapasztalataink és külföldi irodalom alapján. 

További bejegyzések