SEO marketing tanácsok; SEO marketing tudnivalók; Linképítés a SEO marketingben; SEO marketing működése; SEO marketing érdekessé

SEO Marketing -Linképítés az alapoktól

A linképítés az a gyakorlat, amikor más webhelyekről szerzed be a webhelyedre mutató hivatkozásokat. A SEO marketingben ezeket a hivatkozásokat backlinknek nevezik. A jó minőségű webhelyekről visszamutató linkek beszerzése átadhatja a hatalmat a webhelyednek, valamint elősegítheti, hogy magasabb helyezést érj el a keresőmotorok eredményoldalain. A Google szerint a releváns és megbízható oldalak azonosításának fontos része az, hogy „meg kell érteni, hogy más kiemelkedő webhelyek hivatkoznak-e a tartalomra, vagy hivatkoznak-e rá”. Emiatt fontos figyelembe venni a linképítést a SEO marketing stratégia felépítésénél.

SEO marketing mindenkinek

Miért fontos a linképítés a SEO marketingben?

Tegyük fel, hogy nagyszerű tartalommal rendelkezel, de a webhelyed meglehetősen új, és még nem szerzett nagy tekintélyt. Itt jön képbe a seo marketing, azon belül is a linképítés. Más megbízható webhelyekről származó hivatkozások lekérése nagyszerű módja annak, hogy a Googlenél jobb helyezést érhessen el webhelyed. A visszamutató linkek a seo marketingben alapvetően bizalmi szavazatok a webhelyed számára. Mivel a több backlinket tartalmazó oldalak helyezése gyakran magasabb, elengedhetetlen, hogy:

  • Kiváló minőségű tartalmat hozz létre, amelyre érdemes linkelni
  • Használj linképítési stratégiákat, hogy több visszamutató linked legyen
  • Mivel a linképítés erőfeszítést igényel, a linképítés folyamatának előbb utóbb megkezdése nagyobb előnyt jelent a versenytársakkal szemben, és hosszú távon nagy előnyökkel jár a weboldala számára.

Szerezz linkeket a SEO marketingedhez Ahhoz, hogy valódi versenyelőnyt szerezz a linkeken keresztül, olyan stratégiát kell elsajátítanod, amely lehetővé teszi a szerkesztőileg elhelyezett linkek megszerzését. A linkek megszerzése nagy erőfeszítést igényel, de a legmagasabb jutalmat nyújtja. Tehát készülj fel arra, hogy időt és erőforrást fektess be a linkek megszerzésébe. Ezáltal azt értjük, hogy olyan hivatkozásokat hozz létre, amelyeket a versenytársak nehezen tudnak reprodukálni. Ne felejtsük el, hogy a Google már évek óta azt mondja nekünk webmesteri útmutatója részeként, hogy: -A legjobb módja annak, hogy más webhelyek minőségi, releváns linkeket hozzanak létre az webhelyedre, ha egyedi, releváns tartalmat hozol létre, amely természetesen népszerűvé válhat az internetes közösségben. -A jó tartalom létrehozása kifizetődő: a linkek általában szerkesztői szavazatok, amelyeket tetszés szerint adnak meg, és minél több hasznos tartalommal rendelkezik, annál nagyobb az esélye, hogy valaki más értékesnek találja az adott tartalmat az olvasói számára, és hivatkozzon rá. Google webmesteri irányelvek (linksémák) Amikor megszerzel egy linket, egy harmadik fél aktívan úgy dönt, hogy linket helyez a webhelyedre, ami azt jelenti, hogy azért hivatkozik, mert oka van rá. Ez hozzáadott értéket ad a tartalomhoz és a webhelyedhez.

 

Hogyan működik a linképítés a SEO marketingben?

A legjobb módja annak, hogy linképítéssel növeld tekintélyed és SEO marketinged kimagaslóan jól működjön, ha hiteles, jó minőségű webhelyekről visszamutató linkeket keresel. Ha rengeteg visszamutató linked van, de azok spam jellegűek, irreleváns webhelyekről származnak, valószínűleg nem fognak segíteni a jobb helyezésben. Ezért is fontos, hogy a SEO marketing során olyan fórumokat vagy nagyobb oldalakat választani, amelyek megbízhatóak. De ne feledd, hogy a visszamutató hivatkozások nem mindenek, mindenekelőtt a hasznos, jó minőségű tartalom létrehozására kell összpontosítanod. Ez a SEO marketing alapja. Amikor azt vizsgálod, hogy hogyan tudnál jobb helyzetbe kerülni a linképítés erejének kihasználása kihívást jelenthet a kezdőknek és a tapasztalt szakembereknek egyaránt. Azonban ez lehet az egyik legerősebb eszköz a SEO marketinghez és a szerves sikerhez.

 

Hogyan építs linket sikeresen a SEO marketingedhez

A tájékoztatás sok időt és erőfeszítést igényelhet, kevés jutalommal, de hatékonyabb lehet a megfelelő eszközökkel. Mielőtt azonban elkezdenél backlinkeket kérni az internetről, tarts szem előtt és vedd figyelembe a másik webhely teljesítményét és hitelességét.

„Kézi linképítés” a SEO marketingben?

Amikor saját magad adsz az oldaladhoz linkeket, általában teljes mértékben te irányítod a taktika kimenetelét, nem pedig egy újságíróra vagy más harmadik félre hagyatkozol, hogy linket hozzon a webhelyedre. Pontosan ezért nevezik ezeket a taktikákat „kézi linképítésnek”. De ne feledd: az általad irányított linkek általában nem a legjobb minőségűek. A Google szemében minden olyan link, amelyet nem szerkesztenek, manipulatív. Szándékosan manuálisan is hozzáadhatsz hivatkozásokat, de fontos, hogy ne spamezz el linkeket, és ne add hozzá őket véletlenszerűen. Tehát nem kell félni a hivatkozások manuális hozzáadásától, ha azt átgondoltan végzed. Ez a kapcsolatépítési módszer a SEO marketingben olyan előnyökhöz vezethet, mint például a hivatkozási forgalom, vagy elősegítheti, hogy gondolatvezetőként helyezkedj el. Segíthet a márka felépítésében is azáltal, hogy interakcióba lépsz a felhasználókkal. A hivatkozások önálló hozzáadása azonban közvetlenül nem biztosít jelentős versenyelőnyt. A gyors nyerési taktikákhoz hasonlóan a hagyományos linképítésre épülő stratégia valószínűleg olyan lesz, amelyet a versenytársak könnyen lemásolhatnak.

Szerezz linkeket a SEO marketingedhez

Ahhoz, hogy valódi versenyelőnyt szerezz a linkeken keresztül, olyan stratégiát kell elsajátítanod, amely lehetővé teszi a szerkesztőileg elhelyezett linkek megszerzését. A linkek megszerzése nagy erőfeszítést igényel, de a legmagasabb jutalmat nyújtja. Tehát készülj fel arra, hogy időt és erőforrást fektess be a linkek megszerzésébe. Ezáltal azt értjük, hogy olyan hivatkozásokat hozz létre, amelyeket a versenytársak nehezen tudnak reprodukálni. Ne felejtsük el, hogy a Google már évek óta azt mondja nekünk webmesteri útmutatója részeként, hogy:

  • A legjobb módja annak, hogy más webhelyek minőségi, releváns linkeket hozzanak létre az webhelyedre, ha egyedi, releváns tartalmat hozol létre, amely természetesen népszerűvé válhat az internetes közösségben.
  • A jó tartalom létrehozása kifizetődő: a linkek általában szerkesztői szavazatok, amelyeket tetszés szerint adnak meg, és minél több hasznos tartalommal rendelkezik, annál nagyobb az esélye, hogy valaki más értékesnek találja az adott tartalmat az olvasói számára, és hivatkozzon rá. Google webmesteri irányelvek (linksémák) Amikor megszerzel egy linket, egy harmadik fél aktívan úgy dönt, hogy linket helyez a webhelyedre, ami azt jelenti, hogy azért hivatkozik, mert oka van rá. Ez hozzáadott értéket ad a tartalomhoz és a webhelyedhez.
Amennyiben profi szakermbereket keresel itt megtalálod: SEO marketing

SEO hírek, újdonságok

Keresőoptimalizálás cikkek SEO szakembereinktől, saját kutatásunk, gyakorlati tapasztalataink és külföldi irodalom alapján. 

További bejegyzések